Szövegműhely

Mesés szálláshelyek, ahol különleges hangulat fogad

2020. szeptember 15. - Salamon Kitti

Most olyan szálláshelyeket mutatok neked, amik annyira hangulatosak, hogy már a puszta ottlét élménye miatt is érdemes útra kelned. Persze a környező táj szépsége, s a helyi programok is nagyon csábítóak, így a kora őszi látogatás egy megkésett nyári nyaralásnak is tökéletes.

ODU House - Verőce szallas-8.jpg

Egy igazán mesés 11 férőhelyes vendégház, ami a fantasztikus Dunakanyar-panorámájával kiemelkedik a helyi vendégházak sorából. A környező táj szépségén túl különlegességét az egyedi tervezésű belső tereinek és kreatív megoldásainak köszönheti.

Nem csak bent, hanem kint is nagyszerű élményeket ígér. A barátságos kertben jó ücsörögni, hallgatni a madarak énekét, nézni, ahogy fújja a szél a fákat, beszélgetni vagy csak úgy elmerengeni az élet nagy dolgain. A tető alatti részt ki-ki másképp hívja - romkocsma, dohányzó, kültéri nappali -, ahol szintén nagyon kellemes ejtőzni pár órácskát.

Őszi programok Verőce környékén:

  • Szeptember 15-én kezdődik és egészen november végéig tart a Váci Őszi Művészeti Hetek rendezvénysorozat, ahol lesz színház, zene és persze a közösségi programok és képzőművészeti kiállítások sem maradnak el.
  • Októberben és novemberben is kitelepül a visegrádi termelői piac, ahol megcsodálhatod, megvásárolhatod a Dunakanyar termelőinek portékáit.

szallas-9.jpgCatherine’s Cottage - Csákberény 

Présházakból kialakított tündéri apartman-együttes. Megálmodója egy magyar származású feleség, aki Charles Dickens ükunokája. A házakat virágoskertek, gyümölcsös és levendula ültetvények ölelik körbe, akárcsak egy igazi provence-i birtokon. Az itt készülő kézműves termékeket - lekvárokat, levendula krémeket, fürdőolajokat, szappanokat, tusfürdőket – helyben ki is próbálhatod, és persze meg is vásárolhatod.  

A Vértes Nemzeti Park olyan közel van, mintha a kert folytatása lenne. Messze az utaktól és autók zajától lehet sétálni, kirándulni, biciklizni. A környéken borkóstolásra, sajtkóstolásra és lovaglásra, lovaskocsikázásra is lehetőség nyílik.

Őszi programok Csákberényen és környékén:

  • Október 1 és 4 között zajlik a környék egyik legkedveltebb mulatsága, a Móri Bornapok.  A borutcán is érdemes végigsétálnod és persze a népművészeti kirakodóvásárt se hagyd ki!
  • Ha egy kis aktív kikapcsolódásra vágysz, akkor október 6-án részt vehetsz a csákberényi gyógynövénygyűjtő túrán, amit a Fekete Sas Patikamúzeum szervez. 

Úszó házak - Tiszafüred szallas-10.jpg

Vízen épült házikók, kis terasszal, szépséges kilátással - ez vár a Kormorán kikötőben. A bungalló-szerű kinézet csak a látszat, belül első osztályú apartmanház rejtőzik, ahol minden komfort adott a zavartalan pihenéshez.

A teraszról lehet horgászni, figyelni a Tisza-tó vízi élővilágát vagy csak elmerülni a táj szépségében. A kikötő szolgáltatásai is rendelkezésre állnak, például csónakázás, kenuzás, a szárazföldön pedig tűzrakási és hússütési lehetőség is van.  

Őszi programok Tiszafüreden és környékén:

  • November 21-én tartják a Tisza-tavi Disznótoros & Pálinkamustra rendezvényt, ahol megsül a város malaca és kihirdetésre kerül, hogy melyik a környék legfinomabb pálinkája. A finom ételek, bódító italok mellett színes programokra, népzenére, népi játékokra, egész napos vigasságra számíthatsz. 

szallas-11.jpgNomád Hotel & Glamping - Noszvaj

Igazi elvarázsolt hely, ahol olyan érzés keríti hatalmába, mintha egy távoli rokonod hangulatos házacskájába csöppentél volna. A berendezési tárgyak tele vannak kedves ötletekkel, puha kényelemmel és persze mindegyiknek megvan a maga története.

A kertben hosszasan lehet sétálgatni anélkül, hogy feltűnne az idő múlása. A szusszanásra-vágyóknak ott van a zöldellő gyep, a székek-pihenőágyak és a sátor baldachinos ágya is, ahol kényelmesen ki lehet élvezni az édes semmittevést. A birtokon túli vidék is sok csodát tartogat, a helyi borászatok és termálfürdők is emberi távolságban vannak.

Őszi programok Noszvajon és környékén:

  • Október 24-én rendezik a Birsünnepet, ami a környék legnagyobb lekvárünnepsége. Olyan ételeket kóstolhatsz, amit sehol máshol, a birsalmás bablevesről például hallottál már? És persze a táncházzal, gyermekprogramokkal színesített kézműves vásárban is tobzódhatsz.
  • Ha művészetkedvelő vagy, akkor nem hagyhatod ki a noszvaji De la Motte kastélyt sem, ami ez év végégig a Herendi Porcelánmanufaktúra "Unikornisok földjén" c. kiállításának ad otthont.

A járványhelyzet miatt a szálláshely foglalás és a rendezvények programjai is változhatnak. Mielőtt elindulnál mindenképp tájékozódj az aktuális hírekről, információkról!

logo-kicsi.png

OLVASNIVALÓ. SZERETETTEL. NEKED.

Bízom benne, hogy szívesen olvasod az írásaimat, amik egyenesen a Szövegműhelyből érkeznek hozzád! Ha van kedved, nézz be hozzám a Facebook és Instagram oldalamon is szeretettel várlak.

süti beállítások módosítása