Szövegműhely

3 tipp, hogyan éld meg jól a szeptembert

2020. augusztus 31. - Salamon Kitti

Szeptember első napjait taposva még nem érezzük annyira élesnek az évszakváltást, de azért kicsit mindannyiunknak belesajdul a szíve, hogy a nyárnak bizony vége. Persze, még biztosan lesznek nyáridéző napok, amikor mehetünk kirándulni, sétálni, piknikezni vagy egyszerűen csak élvezni a napsütéses perceket, a fókuszunk viszont akarva-akaratlanul is változik.

Szeptemberrel gyorsul az életosz-7.jpg

Nyáron mindannyian megengedőbbek vagyunk magunkkal szemben, hisz a jó idő kedvez a hedonista életmódnak. Ezzel szemben szeptemberben épp az ellenkezője igaz, kicsit szorosabbra húzzuk a nadrágszíjat evés, pihenés, szórakozás és időbeosztás terén is. Kezdődik az iskola és a felnőtt világban is beindul a hajtás, ami sok-sok új teendőt hoz magával.

1.tipp: Tervezz előre, gyorsulj fokozatosan! Csinálj napi időbeosztást, priorizáld a teendőidet és ne feledkezz meg a pihenésről sem! Írd össze azokat a feladataidat, amiket mindenképp el kell végezned, a többi között pedig szelektálj aszerint, hogy melyik milyen mértékben válik a javadra. Ha valamit „ki kell venned” a napodból, akkor ne az alvás vagy a meditálás legyen az, hanem például a tévénézés vagy a Facebook-ozással egybekötött semmittevés. 

osz-6.jpgIsmét fontossá válik a helyes táplálkozás

A bikini szezonban egy pillanatra sem feledjük, hogy az elfogyasztott étkek hatással vannak az alakunkra, elvégre szeretnénk jól kinézni a strandon, tenger- vagy tóparton. Aztán persze, egyre elnézőbbek vagyunk magunkkal szemben, szeptemberben pedig egyenesen többet eszünk a kelleténél. Bár már nem megyünk süttetni a hasunkat, de a felszökött kilók így is zavaróan hatnak. 

2.tipp: Több minőségi ételt egyél és figyelj oda a mennyiségre is! Kezdetnek az is bőven megteszi, ha kicsit szigorúbb vagy önmagadhoz és felhagysz a cukros üdítőkkel, gyors ételekkel, esti nasikkal vagy ha eddig hetente 3x fogyasztottad őket, akkor mostantól heti 1x tedd. A mennyiség számon tartásához vezesd táblázatban a napi kalóriabeviteledet vagy használj hozzá alkalmazást (pl. Yazio).

Több lehetőség lesz a befelé fordulásraosz-5.jpg

A nyári hónapokban jövünk-megyünk, utazunk, társaságba járunk. Szeptemberben viszont a kinti világ kicsit dolgosabbá válik. Barátaink, családtagjaink teendői is sokasodnak, kevesebb időnk, energiánk marad a kapcsolódásra. Ilyenkor akarva-akaratlanul is több időt töltünk a csigaházunkban, ami magával hozzá a kintről befelé történő fókuszváltást.

3.tipp: Találd fel magad egyedül is! Keress olyan elfoglaltságokat, amiket társaság nélkül is szívesen űzöl. Fogj egy jó könyvet, kezdd el írni újból a naplódat, alkoss valami szépet vagy csak művészkedj az alkotás puszta öröméért. Az otthoni bőr- és léleksimító wellness, mozgásnak pedig a tánc vagy torna is szuper egyszemélyes program.

logo-kicsi.png

OLVASNIVALÓ. SZERETETTEL. NEKED.

Bízom benne, hogy szívesen olvasod az írásaimat, amik egyenesen a Szövegműhelyből érkeznek hozzád! Ha van kedved, nézz be hozzám a Facebook és Instagram oldalamon is szeretettel várlak.

süti beállítások módosítása