Szövegműhely

A te lelked mennyi idős?

2020. október 14. - Salamon Kitti

Gyerekkoromban sokat mondták nekem, hogy mennyire bölcs vagyok, ami valljuk be egy tizenévesre nem szokott jellemző lenni. :) A bölcs szerepét jellemzően az idősek tudhatják magukénak, akik életük során már sokat láttak és tapasztaltak. Innen ered az elképzelés, miszerint bár a test annyi éves amennyi, a lélek talán idősebb is lehet…

0a5ca1ad-9320-40ce-a86b-d45de1622c91.jpgA lelkünknek van kora?

Azok, akik hisznek a lélekvándorlásban, azt vallják, hogy a halállal csak a testünk szűnik meg létezni, a lelkünk tovább él egy másik testben újjászületve. Így lehetséges, hogy a lelkünk idősebb, mint a testünk.

A reinkarnációt hívők úgy hiszik, hogy a lélek önmegvalósításra törekszik, de azt egy emberöltő alatt csak egy bizonyos szintig tudja kivitelezni. Amikor a testünk újjászületik, akkor a lélek folytatja az önmegvalósító útját egészen addig, amíg el nem éri a legmagasabb szintet, amikor is végül a mennyországban lel végső megnyugvást. E tanok szerint tehát a lelkünknek van kora és érezhető jelei vannak, ha már sok évet „leéltünk” különböző testekben újjászületve.

Ezek a jelek utalnak arra, hogy neked is idős lelked van:

Mindig is idősebbnek érezted magad a korodnál3746496b-ae04-4595-8194-d18f158e21a3.jpg

Ha úgy érzed, hogy korodbeliek túl gyerekesek, legyél akárhány éves is, szinte biztos, hogy idős lélek lakozik benned. A korábbi életeid során bizonyára már sok mindenen átmentél, amire ugyan nem emlékszel, de az onnan származó fejlődéstörténeted nem veszett el. Ez adja azt a többlet tudást, amire nem találsz magyarázatot.

Békés, nyugodt környezetben érzed jól magad

Ha kerülöd a konfliktusokat és békésség, nyugalom után áhítozol, az is egyértelmű jele annak, hogy az előző életeidben más sokat éltél, küzdöttél. Idővel a lélek egyre inkább a megnyugvás iránt vágyakozik, hogy végre befejezhesse a végeláthatatlan útját és megpihenhessen. Ezért van az, hogy te már nem szeretnéd bizonygatni vagy megvédeni az igazadat, hiszen valószínűleg épp elégszer tetted már.

A saját utadat járod, nem akarsz megfelelni másoknak

Ha kifejezetten ódzkodsz attól, hogy másokat kövess, helyette inkább a saját szabályaid, elveid szerint éled az életed, az is arra utal, hogy a lelked már hosszú utat járt be ezidáig. A lélek a közös egység része, amiből kiválva és egyre inkább meghatározva önmagát, egyéni fejlődésútra lép. Emiatt kívülállónak, meg nem értettnek érezheted magad, hiszen a lelked már rég messzi, mások számára ismeretlen utakon jár.

pexels-suzy-hazelwood-3604526.jpgSzeretsz egyedül lenni, elmélkedni az élet nagy dolgain

Ha kerülöd a csoportosulásokat, inkább szívesebben vagy a magad vagy egy-két közeli családtagod, barátod társaságában, az is idős lélekre utal. A lélek folyamatos fejlődésre törekszik, ezért a vele azonos vagy a nála magasabb szintet elérő lelkekhez vonzódik. Ez a magyarázata annak, hogy inspiráló, lelkileg is "felemelő" beszélgetésekre, programokra vágysz a semmitmondó találkozások helyett.

Intenzíven élnek benned a régi korok eszméi 

Ha nem tudsz azonosulni a belső értékek nélküli léttel, az szintén azt mutatja, hogy a lelked már élt korábbi korokban. A lélek utazása során magáévá teszi azokat az érzéseket, eszméket, amik által fejlődhet, magasabb szintre léphet. Emiatt érzed úgy, hogy gazdag lelkivilágod van és bármilyen külső hatás is ér, mély érzelmekkel, gondolatokkal reagálsz rá.

Úgy érzed, hogy küldetéssel születtél a világra

Ha nem tudsz álmok, tervek nélkül élni, az is jele annak, hogy már sok emberöltőt élt a lelked. A lélek nem csak "gyűjti" a belső értékeket, azok idővel kikívánkoznak belőle, hogy végső megnyugvása előtt egy kicsit jobb hellyé formálja a világot. Ezért érzed szükségét annak, hogy módot találj az önkifejezésre, ezzel segítve, inspirálva másokat.

Nehezen találsz lelkitársakat

Ha úgy érezd, hogy csak kevesekkel vagy egy hullámhosszon, akkor a te lelked bizony már több százéves is lehet. Nem mindegyik lélek képes arra, hogy befejezze útját, vannak, amik időközben "elbuknak". Így, viszonylag kevés lélek éri el az igazán idős kort. Emiatt lehet az, hogy minél mélyebb, gazdagabb a lelkivilágod, annál kevesebb emberrel érzel igazi szimpátiát.

logo-kicsi.png

OLVASNIVALÓ. SZERETETTEL. NEKED.

Bízom benne, hogy szívesen olvasod az írásaimat, amik egyenesen a Szövegműhelyből érkeznek hozzád! Ha van kedved, nézz be hozzám a Facebook és Instagram oldalamon is szeretettel várlak.

süti beállítások módosítása